טיפול בפרעושים

פרעושים – Siphonaptera – הינה סדרה במחלקת החרקים. הפרעושים הם חרקים בעלי גלגול מלא הכולל ארבע דרגות: ביצה, זחל, גולם ובוגר ומתאפיינים בזוג רגליים אחוריות מפותחות המאפשרות כושר ניתור גבוה החיוני לפרעוש הבוגר על מנת להיטפל לפונדקאי. רק הצורה הבוגרת הינה טפילה וניזונה מדם כלומר נמצאת על הפונדקאי , במקרה שלנו הכלב והחתול. נקבת הפרעוש יכולה להטיל 300-400 ביצים במהלך חייה. הביצים מוטלות בסביבת מחיית הפונדקאי – מיטת בעל החיים, ספות ביתיות, חריצים ברצפה. הזחלים ניזונים מחומרים אורגנים שונים כגון קשקשים, שיער. כלומר , מדובר על סביבת מחיה נפרדת עבור הבוגרים והזחלים ולכן על מנת לקבל טיפול יעיל יש לבצע שילוב של טיפול על בעל החיים עצמו וטיפול סביבתי בחיית המחמד של הכלב. סביר שבמהלך טיול בפארק יקפצו על בעל החיים שלכם מספר פרעושים מה שמוביל למסקנה שגויה שהטיפול המבוצע על בעל החיים אינו יעיל. בנוסף ישנה נגיעות גבוה יותר במהלך חודשי הקיץ מאשר החורף. עיקר הנזק נובע מגרד עז ופצעים עוריים לפונדקאי וכמובן עקיצות לבני הבית.

כיצד מטפלים?

ישנם בשוק מגוון רחב של חומרים המגיעים בצורות שונות – אמפולות המונחות על פני העור , קולר המונח על הצוואר, טבליות לבליעה -הנחשבת כיום ליעילות ביותר. יש להתאים את התכשיר השונים בהתאם למשקל בעל החיים. תדירות הטיפול מוכתבת בהתאם לסוג החומר הפעיל ורמת החשיפה של בעל החיים. במקרה של כלבים המתגוררים בחצר – מומלץ לבצע גם טיפול סביבתי בתחילת הקיץ. כמעט כל התכשירים הינם משולבים הפוגעים גם בקרציות וגם בפרעושים.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

השירותים שלנו

רפואה פנימית

חוות דעת שניה

מזון רפואי ומוצרים משלימים

רפואה מונעת

טיפול בפרעושים לגורים

פרעושים הם צרה ידועה הן לבעלי כלבים והן לבעלי חתולים, במיוחד כאלה המבלים לא מעט זמן בחוץ. פרעוש הוא חרק המתקיים כטפיל. הוא חי על בעל חיים אחר וניזון מדמו. ממש כפי שכינים הם בעיה מטרידה ולצערנו נפוצה אצל בני אדם, כך פרעושים הם בעיה נפוצה ומטרידה מאוד אצל חתולים וכלבים. בניגוד לטיפול בכינים אשר נעשה רק כאשר מתגלות הכינים, טיפול בפרעושים כולל גם טיפול מניעתי. כאשר כלב או חתול סובלים מפרעושים במשך תקופה והעניין לא מטופל, לדבר יכולות להיות השלכות מעבר לגירודים ותחושה לא נעימה, לכן הטיפול צריך להיעשות במהירות, כשרצוי לתת טיפול קבוע למניעה.

מתי מומלץ לתת טיפול בפרעושים?

כאמור, הטוב ביותר הוא לתת טיפול בפרעושים על בסיס קבוע, במיוחד לקראת הקיץ. הפרעושים אוהבים חום והם פעילים יותר בחודשי האביב והקיץ. לכן, אם בחורף לא נתתם כדור או אמפולה באופן קבוע, כשהאביב מגיע כדאי להתחיל לתת אמצעי למיגור פרעושים כבר כמניעה ובהפרש זמן לפי המצוין על האריזה. ישנם אמצעים הניתנים כל חודש וכאלה הניתנים בכל שלושה חודשים. מבחינת סממנים לכך שהכלב או החתול סובלים מפרעושים, הסימן הראשוני הוא קודם כל התגרדויות, במיוחד כאלה שהן פתאומיות וגם ליקוק אזור ספציפי בצורה עצבנית. יתכן שתראו פרעוש על הכלב או החתול. אם נתקלתם באחד תהיו בטוחים שהוא לא היחיד… מעבר לכך כנראה שגם אתם תזכו לעקיצה או פרעוש על גופכם בשלב כלשהו. סימן נוסף שכבר מראה על פרעושים רבים הוא התקרחות באזור הישבן. גם פירורים שחורים באזור זה הוא סימן לפרעושים. אלה הם הצרכים שעושים הפרעושים…

למצוא את הטיפול הטוב ביותר לכלב או לחתול שלכם

ממש כמו חיידקים המפתחים עמידות לאנטיביוטיקה, גם פרעושים לצערנו מפתחים עמידות לאמצעים השונים שישנם נגדם, לכן ישנם כל הזמן פיתוח של אמצעים חזקים יותר. אם אתם רואים שאותו טיפול בפרעושים שעבד היטב לפני שנתיים כבר אינו עובד עכשיו, התייעצו עם הווטרינר שלכם ובדקו אילו אמצעים חדשים יש. ווטרינר מקצועי יהיה מעודכן בכל האמצעים החדשים שמגיעים לשוק וידע להמליץ על הטוב ביותר לכלב או לחתול שלכם.

ד"ר יובל אטיאס הוא וטרינר בעל ניסיון רב ויסייע לכם גם בנושא המטריד של פרעושים. מוזמנים ליצור קשר.

טיפול בפרעושים לכלב

הכלב מתחיל להתגרד? לא כדאי לחכות עם העניין. סביר להניח שהוא סובל מפרעושים, חרק קטן וטורדני בעל יכולת ניתור אדירה. לעיתים ההתייחסות לפרעושים היא בקלות ראש: קצת גירודים ובזה נגמר העניין. הדבר אינו נכון. פרעוש הוא טפיל אמיתי אשר ניזון מהדם של הפונדקאי, בעל החיים שעליו הוא נמצא, ובכך הוא יכול לגרום להיחלשות אמיתית של בעל החיים, ירידה ביכולת מערכת החיסון להילחם בגורמים מזיקים, נשירת שיער באזורים מסוימים ואפילו להכניס את בעל החיים לסוג של דיכאון. לכן, טיפול בפרעושים לכלב וגם לחתול הוא חשוב מאוד. כדאי להקפיד על מתן טיפול ואם רואים שהטיפול אינו עושה את עבודתו- להתייעץ עם הווטרינר שלכם.

מתי חשוב לתת טיפול בפרעושים לכלב?

כאמור, סימן לכך שיש לתת טיפול בפרעושים לכלב שלכם כאן ועכשיו הוא גירודים, במיוחד גירודים פתאומיים ועצבניים. כמובן שאם לכלב יש פרעושים הם יגיעו גם אליכם ויתכן מאוד שהמפגש יתקיים על המיטה שלכם או הספה ושתגלו גם אצלכם עקיצות קטנות ואדומות השונות במראה שלהן וגם בסוג הגירוד מעקיצת יתוש. כדי להימנע מהתענוג הזה לכלב שלכם וגם עבורכם, מומלץ מאוד להקדים תרופה למכה ולתת את הטיפול באופן קבוע מדי מספר חודשים, תלוי בסוג הטיפול ובהוראות המצורפות. חשוב מאוד להתחיל טיפול בפרעושים בכלב לקראת האביב כאשר מתחיל להתחמם.

טיפול בפרעושים לכלבים מקיף ויסודי

אם אחד הסימנים או יותר לכך שישנם פרעושים בפעולה על הכלב שלכם ומכאן גם בביתכם, כנראה שישנם גם ביצים, זחלים וגלמים. לכן טיפול בפרעושים לכלב צריך להיות טיפול מקיף הכולל הן את הכלב והן את סביבתו. לחיסול הפרעושים שעל הכלב כדאי להשתמש בכדורים מתאימים או אמצעים אחרים כמו אמפולות ואפשר גם בעזרים נוספים כמו קולר נגד פרעושים וקרציות המתאים לכלבים קטנים. מעבר לכך יש לקלח את הכלב ולהשתמש בשמפו מיוחד נגד פרעושים. יש לשטוף היטב את הבית ולשאוב ולכבס את המצעים ואת אזור הרביצה של הכלב. כדאי לשמור על ניקיון אזור הרביצה ולכבס שמיכות על הספות אם ישנן גם למניעת חזרתם של הפרעושים.

ד"ר יובל אטיאס הוא וטרינר בעל ניסיון רב שייתן לכם את המענה למגוון מצבים כולל פרעושים וקרציות ותוכלו למצוא במרפאה את כל האמצעים לטיפול ואף להתייעץ מה מומלץ לכלב שלכם. מוזמנים ליצור קשר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

טיפול בקדחת קרציות – ארליכיוזיס

מחלה זו עוברת על ידי קרציות. השכיחות הגבוהה של המחלה נובעת מהתנאים המיטביים של למשל חום ולחות, הקיימים בישראל, עבור התפתחות הקרציות ונפוצה יותר בכלבים החיים בחצרות ושטחים פתוחים בהם

קרא עוד >>
טיפול בסקביאס בארנבונים / שרקנים

sarcoptes scabei –טפיל עורי ומיקרוסקופי, המשתייך למשפחת האקריות. הטפיל נפוץ מאד בישראל הודות למזג האוויר החם והלח, בעל יכולת הדבקה גבוהה, מהווה סכנה זאונוטית – בעל יכולת להדביק בני אדם

קרא עוד >>