טיפול בקרציות

טפילים חיצוניים הניזונים מדם. משתייכות למחלקת העכבישנים.

ישנה חלוקה לשתי משפחות: קרציות רכות, וקרציות קשיחות.

מחזור החיים כולל ביצה, זחל, נימפה ובוגר ובין כל שלב ושלב ישנה ירידה מהפונדקאי השלת נשל ועלייה על פונדקאי חדש . קרצית הכלב היא הנפוצה ביותר וכוללת תפוצה ארצית . הזכרים קטנים מהנקבות, וגם הם ניזונים מדם.

כלבים או קרוביהם ממשפחת הכלביים, כגון תנים ושועלים מהווים את הפונדקאים העיקריים אך תתכן גם נגיעות בחתולים ואף בני אדם. לרב נמצא את הקרציות על בעל החיים בקפלי האצבעות והרגליים ומאחורי האוזניים.

בהיותן ניזונות מדם, הקרציות מהוות גורם משמעותי בהעברת מחלות.

בישראל , בכלבים, בשכיחות הגבוה ביותר אנו מדברים על קדחת קרציות – ארליכיה קניס , מחלה שאם אינה מאובחנת ומטופלת עלולה להוביל למוות.

בבני אדם מוכרות בעיקר קדחת הבהרות וקדחת המערות.

כיצד מסירים קרציה?

על מנת להקטין את הסיכון לקריעה והשארה של גפי פה במוקד ההצמדה יש לאחוז בקרצייה כמה שיותר קרוב לנקודת ההצמדה לעור. ניתן להשתמש בפינצטה.

מניעה:

בדומה לטיפול נגד פרעושים, גם כאן ישנם מגוון תכשירים – אמפולות המנוחות על פני העור, קולרים וטבליות. החומרים של התכשירים פוגעים במערכת העצבים של הקרצית וכך הורגים אותה.

ישנה חשיבות להתאמה של התכשיר למשקל בעל החיים וכמובן לשים לב שלא כל תכשיר שמתאים לכלב יתאים לחתול.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

השירותים שלנו

רפואה פנימית

חוות דעת שניה

מזון רפואי ומוצרים משלימים

רפואה מונעת

קרציות בכלבים

אחד המצבים הלא נעימים הקשורים לכלב או לחתול הם טפילים שמחפשים לחיות על גופו ולהיות ניזונים מדמו. אחד מאותם טפילים הוא קרציה. לא סתם קרציה הפך להיות תיאור למישהו ש"נדבק" לאחרים ואינו מרפה. לקרציה גפי פה חזקות במיוחד באמצעותן היא נצמדת לפונדקאי שלה, לרוב כלבים אך לפעמים גם לחתולים או בעלי חיים אחרים וכך יכולה למצוץ את דמו. מציצת הדם ומעבר מבעל חיים אחד לאחר הופכת את הקרציה לא רק למטרידה אלא גם למעבירת מחלות שיכולות להגיע אל הכלב ואפילו מן הכלב אליכם. לכן טיפול בקרציות צריך להיעשות על בסיס קבוע או לפחות מיד כאשר מגלים שישנה קרציה. לאחר הסרתה בעדינות חשוב לתת טיפול שימנע את חזרתה או חזרת אחת מחברותיה.

איך יודעים מתי לתת טיפול בקרציות?

כאמור, מומלץ לתת טיפול קבוע ולא לחכות. במידה ולא ניתן טיפול חפשו היטב ובדקו אם ישנן קרציות על העור. אמנם קרציה בוגרת היא גדולה ובולטת אך קרציה קטנה יכולה להתחבא היטב. מומלץ למצוא קרציה כשהיא קטנה לפני שתתחיל למצוץ דם. כאשר נתקלתם בקרציה כדאי לנסות להסיר אותה אך לעשות זאת בזהירות כך שתנתקו גם את גפי הפה הצמודות לעור. סימנים נוספים שיכולים להעיד על קרציות אצל הכלב כוללים דיכאון והתנהגות אפאטית וגם חוסר תיאבון.

אילו אמצעים יש לטיפול ואיך נמנעים מקרציות?

הכלב או החתול מביאים את הקרציות הביתה בעיקר מבחוץ. קרציות נמצאות לרוב באזורים של צמחיה. לכן, אם יש לכם גינה שמרו עליה נקיה ככל האפשר: נכשו עשבים, גזמו את הדשא ואספו עלים. כך היא תהיה בית גידול פחות נוח לקרציות. לגבי כלבים עם פרווה ארוכה, כדאי לספר את הכלב מדי פעם. כך הקרציות יתגלו בקלות רבה יותר. טיפול בקרציות  נעשה באמצעות שמפו מיוחד נגד קרציות, אמפולות (ישנן כאלה המשלבות בין טיפול נגד קרציות, פרעושים ותולעים בתכשיר אחד) או טבליות. כאשר הכלב או החתול סובלים מקרציות באופן קשה הווטרינר יכול לתת גם זריקה שמהווה את הטיפול המסיבי ביותר.

הכלב סובל מקרציות ורוצים לבדוק את הדרך הטובה ביותר לטיפול? ד"ר יובל אטיאס הוא וטרינר בעל ניסיון שישמח לייעץ לכם גם בנושא זה. מוזמנים ליצור קשר.

טיפול בקרציות לכלבים

קרציה היא אחד הטפילים המוכרים לבעלי חיות מחמד, במיוחד כלבים. היא ניזונה מדמו של בעל החיים ש"מארח" אותה. לא רק שהיא מוצצת דם, היא גם עוברת מבעל חיים אחד לשני וכך גם מעבירה מחלות. כך, לא רק  שהכלב  מתגרד, הוא גם יכול לחלות במחלה שהעבירה הקרציה אליו. לכן, טיפול בקרציות לכלבים הוא חשוב. מומלץ לעשות טיפול מונע ולחסוך את התענוג או לפחות להקטין את הסיכויים עד כמה שאפשר.

טיפול בקרציות לכלבים- איך נדע מתי הגיע הזמן לטיפול?

מומלץ לתת טיפול בקרציות לכלבים כאקט מניעתי מדי תקופה, תלוי בהוראות על אריזת האמפולה או הכדור בהם משתמשים. כדאי להתחיל טיפול למניעה בתקופת האביב- קיץ בהן הקרציות פעילות יותר. אם לא עושים זאת, אחד הסימנים הבולטים לכך שהגיע הזמן לטיפול הוא התגרדות. במצב כזה כדאי לעשות חיפוש של קרציות וגם פרעושים על הכלב. קרציות בוגרות ופעילות אפשר לזהות יחסית בקלות. לרוב הן נמצאות באזור האוזניים או הצוואר. קרציות קטנות קשות יותר לזיהוי ואז יש לעשות חיפוש. סממנים נוספים לכך שהכלב סובל מקרציות ו/או פרעושים הוא עצבנות ואפילו תוקפנות, חוסר תיאבון וירידה במצב הרוח.

מה לעשות כאשר מוצאים קרציה?

אם ישנה קרציה אחת, יתכן מאוד שישנן עוד. כאשר מוצאים קרציה צריך להסיר אותה אך לעשות זאת בזהירות כך שתצא שלמה. כדאי באמצעות פינצטה. אם לא מצליחים בגלל ההיצמדות החזקה שלה לכלב אפשר לקחת אותו לוטרינר שיעשה זאת. כדי להיפטר מהקרציות כדאי לרחוץ את הכלב ולהשתמש בשמפו מיוחד הדוחה קרציות ופרעושים. ישנם תכשירים נוספים כמו אבקות בהן מאבקים את הכלב, אמפולות למריחה על העור, טבליות לבליעה. ישנה גם זריקה שהווטרינר יכול לתת כשלא מצליחים להיפטר מהן. למניעה ישנו גם קולר דוחה פרעושים וקרציות. כדי למנוע עד כמה שאפשר את חזרת הקרציה כדאי לשמור על בית נקי, בעיקר אזורים שקרציות אוהבות כמו שטיחים או ספות וכן אזור הרביצה של הכלב, לספר את הכלב מדי פעם ואם יש גינה- לדאוג לנכש עשבים ולגזום כי קרציות אוהבות צמחיה.

ד"ר יובל אטיאס הוא וטרינר בעל ניסיון רב ויסייע לכם ולכלב בכל מצב, כולל בענייני קרציות. מוזמנים ליצור קשר.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

עיקור כלבה

מדוע לעקר, באיזה גיל, יתרונות וחסרונות, תיאור הפרוצדורה ומה לעשות לאחריו. מדוע לעקר כלבה? התנהגותית – מניעת ייחום – מצב של דימום (מחזור) הנמשך כ- 3 שבועות, תקופה זו כוללת

קרא עוד >>
טיפולי שיניים

אחת התלונות השכיחות של הבעלים הינה ריח רע מהפה של בעל החיים, לרב מקור הריח נובע מדלקת חניכיים המתבטאת גם בקשיי לעיסה, ריור מוגבר, חניכיים אדומות עם נטייה לדימום ,

קרא עוד >>
טיפול בתולעת הפארק – Spirocerca Lupi

תולעת טפילית הנפוצה באזורים גאוגרפים בעלי אקלים חם. מחזור החיים של התולעת מערב פונדקאי ביניים – חיפושית זבל, ופונדקאי סופי – כלב:   מחזור החיים מתחיל בהפרשה של ביצי התולעת

קרא עוד >>